Energi- och hypnosterapi

ENERGI- OCH HYPNOSTERAPIVad är det?

Allt du upplever i livet registreras och sparas i din "hårddisk". Det mesta glöms bort men det betyder inte att det inte finns där... Förträngda händelser och känslor stannar kvar i kroppen. Förblir de obearbetade kan denna inre stress manifestera sig fysiskt. Med hjälp av energi- och hypnosterapi kan du komma förbi intellektet och istället komma i kontakt med kroppen, känslorna och det undermedvetna sinnet. Du kan lära känna dig själv på ett djupare plan och läka emotionella sår.

 

Jag använder mig av terapeutisk hypnos och olika meditationsövningar under sessionen. Du är vaken men mer lyhörd till vad din kropp vill berätta för dig när intellektet inte är med och styr. Kroppen är ett fantastiskt självläkande system som inget hellre vill än att du ska må bra. Denna behandling används i terapeutiskt syfte och målet är att du ska få större kännedom om dig själv så att du kan befästa nya gynnsamma beslut.


Energi- och hypnosterapi är effektiv mot bland annat känslomässig stress, fysiska besvär, låg självkänsla, rädslor, ångest, fobier, smärtlindring, förebyggande stresshantering.

Hur går en session till?

Flera har frågat hur det går till och det är svårt att förklara då sessionerna aldrig blir likadana. Enklast kan jag berätta om första gången jag själv provade på hypnos. Jag hade inga förväntningar men redan efter första sessionen visste jag att detta var bra för mig.

 

Jag fick ligga bekvämt på en massagebänk. Likt en guidad meditation guidade terapeuten mig genom olika mindfulnessövningar. Snabbt upplevde jag en känsla av dvala men ändå en total närvaro. Jag kunde höra vad som försiggick i rummet och utanför, men var ändå i min egen lilla bubbla.

 

Plötsligt dök en bild upp i mitt inre. En bild av mig själv som en liten flicka, jag uppskattar att jag var drygt två år och jag höll i en nalle.

 

Plötsligt, från ingenstans, blev jag stel i hela kroppen och överöstes av en massa känslor. Jag kände panik, sorg och förtvivlan och kroppen värkte, mitt huvud kändes som det satt på sned. Jag förstod inte alls vad som hände och det var lite läskigt, men på något sätt visste jag inom mig att detta var något från förr. Terapeuten guidade mig lugnt genom dessa känslostormar och jag kände mig trygg, fast det var jobbigt. Jag fick möjligheten att KÄNNA känslorna som kom upp till ytan och kunde sedan släppa taget och befria mig själv från dem. När detta var gjort tog terapeuten ”tillbaka” mig till rummet vi befann oss i. Det hade varit en märklig upplevelse, det kändes som att jag hade blivit manglad. Jag var helt slut, både kroppsligt och känslomässigt.

 

Jag förstod inte riktigt vad jag hade varit med om eller varför bilden av mig och nallen hade dykt upp, inte förrän efter att jag hade berättat om denna upplevelse för min mamma. Hon berättade då att jag, när jag var drygt två år, hade haft en favoritnalle som jag bar omkring på jämt. Vidare berättade hon att jag, vid något tillfälle, hade råkat ställa mig på nallens fot samtidigt som jag drog i huvudet, och huvudet på nallen lossnade…

 

Idag förstår jag vad som hände, där och då på massagebänken. Jag fick återuppleva känslorna jag kände som tvååring, i just denna situation. Den smärta och förtvivlan jag kände när jag hade ”ihjäl” min nalle. Jag förstod då att ALLT vi är med om i livet sparas i kroppen, och om vi inte bearbetar sådant som har skrämt oss så ”kapslas” dessa känslor in och lagras i kroppen. Min kropp mindes denna händelse och känslorna som var kopplade till denna händelse, men jag själv hade inget minne av det. Klart är i alla fall att denna händelse på något sätt fortsättningsvis hade belastat min kropp.

 

Jag personligen är övertygad om att undanträngda och obearbetade känslor (både medvetna och omedvetna), liknande dem jag upplevde i just denna situation, har belastat min kropp och starkt påverkat till en del av de fysiska besvär jag har haft.

 

Samtalsterapi är jättebra och ofta nödvändigt för att jag ska förstå mitt ”problem” på ett intellektuellt plan, och också för att att kunna göra bättre och mer gynnsamma förändringar i livet. Men med energi- och hypnosterapi kommer du djupare. Du landar i ditt känslosystem och låter din kropp berätta för dig vad som behöver bearbetas och i vilken ordning. Våra kroppar är fantastiska, de har svaren om vi bara lyssnar när de talar till oss… Till skillnad mot exempelvis healing, som många gånger kan vara fantastiskt, är du själv medveten om vad som händer inom dig. Jag rekommenderar varmt denna terapiform om du vill arbeta på djupet med dig själv.

 

Vill du veta mer om energi- och hypnosterapi är du välkommen att höra av dig. 

Är du redo att möta dig själv?