Frågor och svar

VANLIGA FRÅGOR

Vad är det för skillnad på samtalsterapi och energi- och hypnosterapi?


Med hjälp av samtalsterapi kan vi förstå oss själva intellektuellt. Vi kan förstå att vår historia, våra erfarenheter i livet, har påverkat oss och i många fall fortfarande påverkar oss. Med hjälp av samtalsterapi kan vi få en röst och börja prata om sådant vi har hållit inom oss själva, något som är väldigt viktigt i vår inre läkning. Vi kan ifrågasätta våra "sanningar" och strategier, och upprätta nya och förbättrade sådana.

Med hjälp av energi- och hypnosterapi kan vi förstå oss själva emotionellt. Vi kan komma "förbi" intellektet och istället komma i kontakt med vår kropp, våra känslor och vårt undermedvetna sinne. Vi kan förstå hur situationer och erfarenheter i livet har påverkat oss känslomässigt, vi kan förstå våra "programmeringar" och varför vi agerar och reagerar på det sätt vi gör. Vi kan läka våra emotionella sår.

 

Eget exempel: När jag var sex år gammal bevittnade jag min mammas första epilepsianfall. Så klart var detta ett trauma för mig som barn eftersom jag trodde att min mamma dog framför ögonen på mig. Men eftersom jag alltid har kunnat prata om denna händelse utan att bli särskilt påverkad av det känslomässigt trodde jag att jag hade bearbetat händelsen, ända tills jag kom i kontakt med händelsen under hypnos... Då förstod jag att jag till viss del hade bearbetat händelsen intellektuellt, MEN jag hade inte varit i närheten av att bearbeta denna erfarenhet känslomässigt. Med hjälp av hypnos kunde jag förstå hur denna händelse faktiskt har påverkat mig, vilka omedvetna beslut jag fattade i den stunden efter en sexårings bästa förmåga. Bl.a. att jag absolut inte ville känna dessa skrämmande känslor igen... Och hur tror ni jag har hanterat mina känslor efter den dagen? Jo, jag har sprungit ifrån dem alla... Inte konstigt att jag blev fysiskt sjuk.


Hur går en session till?


Först får du berätta lite om dig själv och dina besvär. Sedan kommer jag, med hjälp av olika meditations- och mindfulnessövningar, hjälpa dig att nå ett meditativt tillstånd och du blir mer lyhörd till din kropp och dina sinnen. Inte sällan kommer du i kontakt med känslor, händelser du har varit med om. Dessa dyker upp som budskap till dig, för att du ska förstå något om dig själv. Vi lyssnar till dem, lär oss av dem och vi bearbetar dem för att sedan släppa taget om dem. Du kan läsa mer om Energi- och hypnosterapi här.


Hur många sessioner behöver jag?


Jag önskar att jag kunde svara på det, men sanningen är den att det kan jag inte. Jag vet ingenting om dig, om din historia och erfarenheter i livet och hur dessa har påverkat dig. Inte heller vet jag hur villig du själv är att göra detta inre arbete. Men min förhoppning är att skapa en plats där mina klienter känner sig trygga i att möta sig själv, trots rädslor samt kunna ge verktyg som kan hjälpa dem att hantera livet annorlunda.


Hur ofta behöver jag komma till dig?


Inte heller det kan jag svara på. Vi är alla olika och har olika behov. Jag brukar säga till mina klienter att de kommer själva känna OM och NÄR det är dags.


Kan alla hypnotiseras?


Rent fysiskt kan alla nå detta meditativa tillstånd, vi är där när vi går in och ur sömn. Men, om vi har stort kontrollbehov kan vi ha svårt att slappna av. Med hjälp av exempelvis meditation och mindfulness kan vi öva upp denna förmåga. Bra att veta är att jag inte kan hypnotisera någon mot sin vilja.


Kan man göra denna terapiform online?


Ja. Med dagens teknologi kan vi "ses" via Zoom eller Messenger. Jag har under pandemin arbetat en hel del online och det fungerar alldeles utmärkt. Jag har kunnat hjälpa klienter lite varstans i Sverige och utomlands.Hur bokar jag tid hos dig och vilka betalningsalterativ erbjuder du?


All bokning sker via Boka Direkt, länk här. Du kan du välja att betala via Klarna, Swish eller bankgiro.