Energibehandling med terapeutisk hypnos

ENERGIBEHANDLING MED TERAPEUTISK HYPNOS

 

Allt du upplever i livet registreras och sparas i din "hårddisk". Det mesta glöms bort men det betyder inte att det inte finns där... Förträngda händelser och känslor stannar kvar i kroppen och kan skapa begränsningar i livet, ofta i form av fysiska åkommor. Med hjälp av en energibehandling kan du komma i kontakt med dessa känslor, bearbeta och frigöra dig från dem, samt ge kroppen en chans till läkning..

 

Jag använder mig av terapeutisk hypnos och olika meditationsövningar under behandlingen. Du är vaken under hela behandlingen, men mer lyhörd till vad din kropp vill berätta för dig när intellektet inte är med och styr. Kroppen är ett fantastiskt självläkande system som inget hellre vill än att du ska må bra. Denna behandling används i terapeutiskt syfte och målet är att du ska få större kännedom om dig själv så att du kan befästa nya gynnsamma beslut.

Effektiv mot bl.a.

  • känslomässig stress
  • fysiska besvär
  • låg självkänsla
  • rädslor
  • ångest
  • fobier
  • smärtlindring
  • förebyggande stresshantering

ERBJUDER DIN ARBETSGIVARE FRISKVÅRDSBIDRAG TILL SINA ANSTÄLLDA?

 

Förebyggande stresshantering genom hypnos, meditation, mindfulness

är exempel på skattefria friskvårdsförmåner.

 

Du kan följaktligen nyttja ditt friskvårdsbidrag till denna behandling

Observera att Skatteverket endast tillåter friskvårdsbidragsköp som avser ett enskilt tillfälle som understiger ett belopp om 1000 kr. Detta är oberoende av hur stor del av köpet som friskvårdsbidraget används till.

Terapeutisk hypnos, hur går det till?

 

Flera har frågat hur det går till och det är svårt att förklara då sessionerna aldrig blir likadana. Enklast kan jag berätta om första gången jag själv provade på hypnos. Jag hade inga förväntningar men redan efter första sessionen visste jag att detta var bra för mig.

 

Jag fick ligga bekvämt på en massagebänk. Likt en guidad meditation guidade terapeuten mig genom olika mindfulnessövningar. Snabbt upplevde jag en känsla av dvala men ändå en total närvaro. Jag kunde höra vad som försiggick i rummet och utanför, men var ändå i min egen lilla bubbla.

 

Plötsligt dök en bild upp i mitt inre. En bild av mig själv som en liten flicka, jag uppskattar att jag var drygt två år och jag höll i en nalle.

 

Plötsligt, från ingenstans, blev jag stel i hela kroppen och överöstes av en massa känslor. Jag kände panik, sorg och förtvivlan och kroppen värkte, mitt huvud kändes som det satt på sned. Jag förstod inte alls vad som hände och det var lite läskigt, men på något sätt visste jag inom mig att detta var något från förr. Terapeuten guidade mig lugnt genom dessa känslostormar och jag kände mig trygg, fast det var jobbigt. Jag fick möjligheten att KÄNNA känslorna som kom upp till ytan och kunde sedan släppa taget och befria mig själv från dem. När detta var gjort tog terapeuten ”tillbaka” mig till rummet vi befann oss i. Det hade varit en märklig upplevelse, det kändes som att jag hade blivit manglad. Jag var helt slut, både kroppsligt och känslomässigt.

 

 Jag förstod inte riktigt vad jag hade varit med om eller varför bilden av mig och nallen hade dykt upp, inte förrän efter att jag hade berättat om denna upplevelse för min mamma. Hon berättade då att jag, när jag var drygt två år, hade haft en favoritnalle som jag bar omkring på jämt. Vidare berättade hon att jag, vid något tillfälle, hade råkat ställa mig på nallens fot samtidigt som jag drog i huvudet, och huvudet på nallen lossnade…

 

Idag förstår jag vad som hände, där och då på massagebänken. Jag fick återuppleva känslorna jag kände som tvååring, i just denna situation. Den smärta och förtvivlan jag kände när jag hade ”ihjäl” min nalle. Jag förstod då att ALLT vi är med om i livet sparas i kroppen, och om vi inte bearbetar sådant som har skrämt oss så ”kapslas” dessa känslor in och lagras i kroppen. Min kropp mindes denna händelse och känslorna som var kopplade till denna händelse, men jag själv hade inget minne av det. Klart är i alla fall att denna händelse på något sätt fortsättningsvis hade belastat min kropp.

 

 Jag personligen är övertygad om att undanträngda och obearbetade känslor (både medvetna och omedvetna), liknande dem jag upplevde i just denna situation, har belastat min kropp och starkt påverkat till en del av de fysiska besvär jag har haft.

 

Samtalsterapi är jättebra och ofta nödvändigt för att jag ska förstå mitt ”problem” på ett intellektuellt plan, och också för att att kunna göra bättre och mer gynnsamma förändringar i livet. Men med terapeutisk hypnos kommer du djupare. Du landar i ditt känslosystem och låter din kropp berätta för dig vad som behöver bearbetas och i vilken ordning. Våra kroppar är fantastiska, de har svaren om vi bara lyssnar när de talar till oss… Till skillnad mot exempelvis healing, som många gånger kan vara fantastiskt, är du själv medveten om vad som händer inom dig. Jag rekommenderar varmt terapeutisk hypnos om du vill arbeta på djupet med dig själv.

 

Vill du veta mer om energibehandling är du välkommen att höra av dig. Tryck på knappen nertill, så kommer du till mina tjänster.

 

I radioprogrammet "Fånga ditt liv" hos Radio Roslagen pratade jag, Gaya Pienitzka (Lifecap AB) och Åsa Rockstroh (Awakening Power) om den terapeutiska hypnosen och dess fördelar.

I radioprogrammet "Fånga ditt liv" hos Radio Roslagen pratade jag och Gaya Pienitzka om "När stressen sätter sig i kroppen".

I en intervju i Lidingö Magasin delar jag med mig av min historia och hur den terapeutiska hypnosen har hjälpt mig.